Библейски поглед към проблема в Украйна

Божидар Маринов прави библейски обзор на текущия положение в Украйна.

4 Коментара

4 отзива

 1. Много разпилян коментар относно случката в Украйна. Без конкретика без реални факти, общи приказки за политическите кризи… Голяма глупост е да се мисли, че властта в ръцете на тези хора не е от Бога.
  „Всяка душа да се подчинява на върховните власти, защото няма власт, която да не е от Бога; и каквито власти има, те са от Бога наредени.“ (Рим. 13:1)

  Твърде много наблягате на принципа „каквото посееш това и ще пожънеш“. Това не е точно така и не трябва да се слага всяка политическа случка под общ знаменател.
  Около 8-мата минута казвате – Системата на Сатана е централизираната власт. Това е отново глупост да се вярва и да се проповядва. Бог е един и това, че позволява за момента сатана да си играе с хората както иска, не значи че централизиранта власт е от сатана. Твърде много отдавате внимание на сатана. Бог е централизираната власт, на която трябва да се покоряваме.

  Сега по темата – случката в Украйна е война на двете най-силни геополитически сили в света – Русия и САЩ. Ясно е че и двете страни се управляват от безбожници и че няма капка съвест в тяхната политика. Украиниците сами са си виновни, че цял живот са били подлога на Русия, и сега искат да стават приятел на Европа и САЩ. Без Русия, в Украйна нямаше да има 4 атомни електроцентрали, a Крим изобщо нямаше да им бъде подаряван. Всички знаем как се организират платени протести – моята причина за да не ходя на нашите протести през миналата година и да нося плакати „Мразя ви безплатно“, както доста видни „християни“, които бяха там. Какво променят протестите и смяната на властта? Става много по-зле от преди – Арабската Пролет е доказателство за това. Света се подготвя за идването на антихриста, който ще наложи нов световен ред. Всички знаем какво следва след това. Относно позицията на Църквата за Украйна, Църквата (визирам обществото) трябва да не съветва хората да сваля властта (защото всяка власт е от Бога), а да проповядва на протестите покаяние. Но за тази цел, самата Църква, трябва да излекува първо себе си и да иска смирено мъдрост от Бога.

 2. Както може да се очаква, винаги ще получиш негативен коментар от някой вестникарски-„образован“ многознайко.

 3. Коментара е негативен, защото тезата Ви не е Библейски обоснована. Никъде в Библията не намирам, че централизиранта власт била от сатана. Дори Исус казва сам в Матей 15-та глава, че трябва да отдаваме Кесаревото на Кесаря, а Божието на Бога. Това е Ваша измислица пречупена през собствения Ви мирголед. Вестници отдавна не чета, а това което знам за геополитическия конфликт е благодарение на OSINT и GEOINT източниците които използвам. А те са строго профилирани в изучаване на военни и не-военни конфликти. Извинявам се ако съм Ви засегнал, но точността на гледната Ви точка е меко казано скалъпена на бързо.

 4. admin says:

  Силно ви препоръчвам да изгледате тази серия: http://media.sanitybits.com/?p=260

  Ще научите повече по темата и ще може да се включите по-адекватно.

Напишете коментар

Използваме Граватари в кокментарите - вземете свой собствен, за да бъдете разпознавани!

XHTML: Това са някои от таговете, които може да ползвате: <a href=""> <b> <blockquote> <code> <em> <i> <strike> <strong>